Thursday, 14 January 2016

Masalah Semput+Jantung Separuh Berfungsi

Soalan Dari Pelanggan (Masalah Semput+Jantung Separuh Berfungsi):
Assalamualaikum doktor. Saya mempunyai masalah jantung separuh berfungsi untuk mengalirkan air keseluruhan badan. Air tidak boleh diminum banyak, sehari cuma 500 ml sahaja. Juga tidak boleh cakap banyak-banyak nanti akan terjadi semput. Bagaimanakah Quranic Food dapat membantu?

Jawapan Dari Dr. Salman:
Wa’alaikumsalam. Congestive cardiac failure atau penyakit jantung bengkak adalah komplikasi hasil dari tekanan darah tinggi pada tempoh yang lama menyebabkan sel-sel jantung meregang dan menjadi lemah. Kebiasaannya rawatan pada peringkat ini adalah ubat penurun tekanan darah, ubat penyingkir air melalui air kencing dan pengambil kadar cecair yang rendah. Olive oil bertindak untuk menurunkan kadar tekanan darah serta mengelakkan sel jantung yang masih berfungsi dari kehilangan fungsinya untuk mengepam darah ke seluruh badan.
Jawapan Dari Dr. Hafizah:
Wa’alaikumsalam. Minyak zaitun sangat bagus untuk kesihatan jantung. Bolehlah diambil sesudu setiap jam selama 7 jam dan amalkan selama 7 hari untuk permulaan. Lihat kesannya selepas itu, sekiranya ada perubahan positif, dos boleh dikekalkan atau dikurangkan. Sangat penting untuk jaga pemakanan dan pola tidur anda. Jangan tidur selepas Subuh dan Asar. Amalkan Qailullah (tidur sebentar sebelum Zuhur). Malam tidur awal selepas Isya’ dan bangun awal pagi untuk beribadat. Posisi tidur hendaklah menghadap kiblat (umpama mayat diletakkan dalam kubur). Pengambilan air seharian, eloklah dicampurkan dengan cuka teen. Elakkan air R.O(Reverse Osmosis). Amalkan zikir asma ul husna sebanyak-banyaknya. Semoga kesembuhan menjadi asbab kepada amalan yang lebih baik dalam kehidupan.
Sumber: Olive House Medic & Business.
Boleh dapatkan produk2 SUNNAH ini di Ideal Halal mart
Harga istimewa untuk sahabat yang menyertai AHLI kedai

Ideal Halal Mart
Memenuhi keperluan Halal Anda
012 9575 575.