Sunday, 12 August 2018

LAUK MAKAN SIAP, DAH TAK KALUT DAH.


Apa yang dah tak kalut tu?
Sambal garing che nor la. Buka penutup sahaja siap dihidang. Rasa garing pedas kruk krap kruk krap, double triple sedapnya.

๐ŸŒถ๐ŸŒถ๐ŸŒถ๐ŸŒถ๐ŸŒถ๐ŸŒถ๐ŸŒถ๐ŸŒถ๐ŸŒถ๐ŸŒถ๐ŸŒถ๐ŸŒถ๐ŸŒถ๐ŸŒถ๐ŸŒถ๐ŸŒถ


Balik kerja dah la lambat, dengan jalan jem. Sampai sampai rumah perut buat irama sayu. Nak ketung ketang di dapur? Ambe dok rok. 

Tapi nak stress kenapa kan. Sambal garing bilis kruk krap kruk krap ada ok.

Nak makan dengan nasi? Nak letak dalam sup? Nak try dengan roti atau nak ratah saja? Makan la kak, boleh sangat. Bila makan, confirm tak tengok kiri kanan dah. Waktu makan jadi waktu indah giteww.


DAH JOM BORONG SAMBAL GARING CHE NOR!!


Dengan bekas comel. Mudah di buka dan di tutup tanpa mengkhianati rasa kesedapan sambal garing bilis. Sesuai sangat nak bawa ke mana saja. 

Pakat borong banyak lagi deh buat stok.
๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ๐Ÿ™ˆ

1 Bekas RM11
6 bekas RM60 + 1 baucer
10 bekas RM100 + 1 baucer diskaun RM16.
24 bekas RM200

Amacam onz ke tak onz??๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž๐Ÿ˜Ž
Apa tunggu lagi.......

Untuk dapatkan produk ini, boleh terus ke kedai kami :

I-deal Halal Mart
::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pt 14143, SURA GATE COMMERCIAL CENTRE
(Bersebelahan Al-Ikhsan Dungun)
.
.
10 pagi - 10 malam
Setiap hari 
(jumaat cuti)
.
.
Atau boleh hubungi :
Klik link www.wasap.my/60103004684/Sambalgaringchenor

Thursday, 9 August 2018

APA IKHTIAR IBU IBU BILA ANAK DEMAM?


Tips yang jadi favourite ibu ibu bila anak demam adalah lemon kan. Bila anak demam mesti nak hiris lemon buat air mandi.

Tapi sekarang semua benda dah senang. Buat apa kita nak rumitkan benda yang mudah.

Anak demam ke, anak selsema ke, ibu ibu hanya perlu guna sabun lemon sahaja ๐Ÿ˜‰.


Sabun lemon? Ye, sabun lemon. Fungsinya sama saja seperti ibu ibu hiris lemon untuk letakkannya dalam air dan jadikannya sebagai air mandian anak.

Jadi sekarang para ibu tak perlu nak susah payah potong lemon lagi ๐Ÿ˜.  Hanya picit picit dan nikmati kelebihan sabun lemon sendiri.


๐Ÿ‹๐Ÿ‹๐Ÿ‹Kelebihan SabunLemon ๐Ÿ‹๐Ÿ‹๐Ÿ‹
***Membantu mengurangkan demam, batuk dan selsema baby anda 

Bahan SabunLemon (SLS FREE)
⏩Glycerin
⏩Lemon
⏩Peppermint 

Cara penggunaan 
▪Sediakan air mandian tab yang suam 
▪Titiskan sabun 5-7 titisan dalam tab air mandian bayi
▪Biarkan bayi rendam dalam mandian tab 5-10minit 
▪Siramkan air mandian di bahagian kepala rambut bayi. 
▪Bilas mandian dengan air biasa .
▪Boleh juga picit sedikit sabun ke tapak tangan, Dan sabunkan ke seluruh badan anak..

Siapa yang boleh guna SabunLemon 
๐Ÿ‘ถBayi 2bulan dan keatas 
๐Ÿ‘ฆ๐Ÿ‘งKanak-kanak 
๐Ÿ‘จ๐Ÿ‘ฉDewasa 
๐Ÿ˜–Anak eczema 

KEBAIKAN ‘Lemon Bath'
✅ Dapat ‘warm up’ dan ‘relaxing muscles’
✅Bantu mengeluarkan toksin daripada badan melalui kulit
✅Bau harum lemon dapat menyegarkan badan


SabunLemon
Rm20/botol

Untuk dapatkan produk ini, boleh terus ke kedai kami :

I-deal Halal Mart
::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pt 14143, SURA GATE COMMERCIAL CENTRE
(Bersebelahan Al-Ikhsan Dungun)
.
.
10 pagi - 10 malam
Setiap hari 
(jumaat cuti)
.
.
Atau boleh hubungi :
Klik link www.wasap.my/60103004684/sabunlemon

Wednesday, 8 August 2018

CERIAKAH KITA JIKA ANAK-ANAK KITA SAKIT?


Apa perasaan anda kalau anak-anak selesema, batuk, berkahak, hingus meleleh. Lama pula tu.

Paling kesian adalah anak sendiri. Keadaan persekitaran menyebabkan anak-anak mudah dijangkiti.

Paling sedih apabila anak selsema dan berkahak sehingga sukar untuk bernafas. Ya, tidak dapat bernafas!

Bukan sahaja anak yang hilang cerianya. Ibu bapa juga turut gusar. Emosi kita pastinya jadi tidak stabil bila kejadian begini berlaku.

Usahkan sesak nafas, selsema pun dh buat hati kita gundah. Nak fikir anak lagi, nak buat kerja lagi. Risau kan?

Tapi masih adakah penyelesaiannya? Kalau dulu, tahu jer anak demam terus tumbuk bawang nak dapatkan pati dia.

Tapi cuba kalau kita tengah kerja. Anak pula dekat taska. Sempat pula cikgu nak tumbuk bawang?!

Tapi sekarang tak susah pun, malah senang sangat. Ibu bapa boleh gunakan GARLIC BABY BALM. Fungsinya untuk MERAWAT SELESEMA & KAHAK.



Sangat mudah digunakan dan mudah didapatkan. Kita, ibu bapa tak perlu risau lagi.

Apa yang istimewanya GARLIC BABY BALM ini adalah...
✔️ 100% Organic
✔️ Tidak Panas
✔️ Mengurangkan gejala batuk & selesema pada bayi secara semulajadi
✔️ Campuran bawang putih, garlic oil & beeswax
✔️ Tiada bahan tambahan @ essential oil


GARLIC BABY BALM juga sesuai untuk...
๐Ÿ˜ทBatuk berkahak
๐Ÿ™„Kembung perut
๐Ÿ˜ชAsma ringan
๐Ÿ˜ตKetuat
๐Ÿ‘ƒ๐ŸปResdung
๐Ÿ˜ดTidur lena
๐Ÿ˜ดDengkur
๐ŸคงHidung tersumbat


Ibu2 tidak perlu risau lagi, segera dapatkannya di IDEAL HALAL MART DUNGUN. 

**RM20.00

Untuk dapatkan produk ini, boleh terus ke kedai kami :

I-deal Halal Mart
::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Pt 14143, SURA GATE COMMERCIAL CENTRE
(Bersebelahan Al-Ikhsan Dungun)
.
.
10 pagi - 10 malam
Setiap hari 
(jumaat cuti)
.
.
Atau boleh hubungi :
http://www.wasap.my/+60103004684/garlicbalm

Tuesday, 7 August 2018

SHAMPOO SANTAN BY MY HOME LAB



RAMBUT ANDA BERMASALAH?

KELEMUMUR ?

KEGUGURAN RAMBUT ?

BERMINYAK ?

GATAL ?


Gantikan syampu lama anda dengan MY HOME LAB SHAMPOO SANTAN.

SHAMPOO SANTAN by My Home Lab merupakan syampu yang dihasilkan secara homemade berasaskan petua & bahan tradisional yg telah terbukti berhasil sejak turun temurun bagi merawat masalah rambut dan kulit kepala.

Ianya kaya dengan bahan-bahan semulajadi seperti berikut :

Coconut Milk (Santan Kelapa) ๐ŸŒด 
▪ Menyuburkan kulit kepala & rambut 
▪ Mengawal minyak berlebihan
▪ Mengelakkan botak & rambut beruban

Coconut Oil (Minyak Kelapa) ๐ŸŒด 
▪ Menguatkan rambut 
▪ Melembutkan rambut
▪ Melawan kelemumur & rambut bercabang

Sweet Orange Essential Oil ๐ŸŠ 
▪ Melegakan kegatalan kulit kepala
▪ Merangsang pertumbuhan rambut
▪ Bau yang segar

Rosemary Essential Oil ๐ŸŒฟ
▪ Mengelakkan keguguran rambut
▪ Merawat kelemumur 
▪ Merawat kulit kepala kering

Vitamin E ๐Ÿ’Š
▪ Meningkatkan pertumbuhan rambut.
▪ Menjadikan rambut lebih berkilau & sihat.
▪ Merawat rambut bercabang.
▪ Melambatkan pertumbuhan uban.
▪ Menghilangkan kelemumur.
▪ Menguatkan folikel rambut. 

Vitamin Pro B5 ๐Ÿ’Š
▪ Melembabkan rambut dengan lebih lama.
▪ Merawat rambut rosak.
▪ Meransang pertumbuhan rambut.


Antara kelebihan yang terdapat pada SHAMPOO SANTAN :




▪ Mengatasi masalah kegatalan kulit kepala
▪ Rambut menjadi lembut dan sihat secara semulajadi
▪ Membantu menguatkan rambut
▪ Mengatasi masalah rambut luruh atau gugur
▪ Mencegah dari kelemumur
▪ Memulihkan rambut yang kusut atau kusam
▪ Merawat rambut yang bercabang
▪ Bebas PARABEN
▪ Bebas SILIKON
▪ Bebas SLS

RM33/botol
RM65/2botol

Sebarang pembelian atau pertanyaan boleh hubungi :

http://www.wasap.my/+60103004684/shampoosantan

Friday, 13 July 2018

PROMOSI SHAMPOO SANTAN

PROMOSI SHAMPOO SANTAN...
PROMOSI SHAMPOO SANTAN...
PROMOSI SHAMPOO SANTAN...
Kami dah restock SS & untuk makluman harga terkini shampoo santan adalah RM35/botol.
EH2, KATA ADA PROMOSI??
Ya, SS yang terbaru ini ditambah 50ml percuma, & dengan botol baru yang lagi mudah & menarik๐Ÿ‘
Jadi kami ada promosi sehingga kehabisan stok ya
Cepat2 sebelum terlambat ๐Ÿ˜‹
Kepada yang belum tahu khasiat SS ini:
Mengatasi kegatalan kulit kepala
Menjadikan rambut lembut & sihat
Membantu menguatkan rambut
Mencegah dari kelemumur
Formulasi baru tambahan vit e
Juga bau orennya menyegarkan... ๐Ÿ‘๐Ÿป ๐Ÿ‘๐Ÿป ๐Ÿ‘๐Ÿป


Kacang Wanys

Assalamualaikum semua..
Jom cuba Kacang Wanys๐Ÿฅœ๐Ÿฅœ๐Ÿฅœ
๐Ÿคค๐ŸคคSedap sapa tunggeng botol.
Apa yg menariknya kacang wanys ni?
Ada kacang dal bersalut, kacang pedas & original
Rempah dan rasa masam masin manis yang seimbang
Ranggup pulok tu.
Sekali makan memang nak lagi.
Baru sampai di idealhalalmart
Terus g try di kedai deh.
RM10.00 sahaja

Sunday, 10 December 2017

PROMOSI YANG MASIH BERLANGSUNG DI IDEAL HALAL MART

PROMOSI YANG MASIH BERLANGSUNG DI IDEAL HALAL MART
 Promosi RM1 minuman & biskut๐Ÿช
 Penghabisan stok- MADU SIDR ๐Ÿฏ RM50 shj ๐Ÿ˜ฑ
harga asal RM79.90
 Produk Tisha's Murtabak (beli 5 pek percuma 1 pek kulit popia๐ŸŒฎ
 BACK TO SCHOOL sabun Delourva..pek bersih bersinar RM45๐Ÿฅ‹
 BACK TO HOME
set pasta adabi RM15.50 shj..hrga asal RM17.90๐Ÿ
Promosi Flamitoz beli 10 percuma 1๐Ÿฟ
WAHH...BANYAKNYA PROMOSI๐Ÿ˜ฑ
Jom ๐Ÿš—๐Ÿš•๐Ÿš˜
Ke IDEAL HALAL MART DUNGUN

Untuk mendapat Produk  INI , boleh terus ke kedai kami :

I-Deal Halal Mart
+++++++++++++++
 WAKTU JUALAN:
+++++++++++++++
10 pagi - 10 malam
setiap hari
(Jumaat cuti)
.
++++++++++++++
 LOKASI KEDAI:
++++++++++++++
PT 14143, SURA GATE COMERCIAL CENTRE
(SEBELAH AL IKHSAN DUNGUN)
=================
WASSAP/SMS/CALL
=================
.
-->Wassap : 012-9575 575 <--
-->Wassap : 012-9575 575 <--
-->Wassap : 012-9575 575 <--
.
.UNTUK BELIAN POS, BOLEH WASSAP KAMI YE :)
.
LIKE, SHARE & SAVE fanpage kami:
--> https://www.facebook.com/Idealhalalmartdungun/
--> https://www.facebook.com/Idealhalalmartdungun/
--> https://www.facebook.com/Idealhalalmartdungun/
+++++++++++++++
.
pakat-pakat kiter mari belaker dehhh..


InshaAllah, kita berusaha Allah jua yang menyembuhkan
#tipsSunnah
#idealHalalMart

PROMOSI BARANGAN RM1 SAHAJA

PROMOSI AKHIR TAHUN

KHASIAT MADU SADR DAN HABBATUSSAUDA

TISHA'S PRODUK

PROMOSI BELI 10PEK PERCUMA 1PEK

PROMOSI BACK TO SCHOOL BY DELOURVA